Kredittkort
Kredittkort

Som du kanskje vet, det finnes det mange kredittkort på det norske markedet, både fra vanlige banker og bankuavhengige kortselskaper. Som regel får du flest fordeler og de beste betingelsene gjennom bankuavhengige kredittkort, derfor har vi testet disse. I kortene i vår test har ikke hverken etablerings- eller årsgebyr, samt at varekjøp er gratis (gebyrfritt). Mange tester av kredittkort har som forutsetning at du kun bruker kortet til å handle varer og tjenester (ikke kontantuttak), og at du betaler hele regningen fra kortselskapet når den forfaller (dette kalles disiplinert bruk). Det gjør ikke vi, denne testen er en totalvurdering av fordeler og betingelser.

Hvilke kredittkort har blitt vurdert?

I de fleste tester av kredittkort, og i kåringer av “Norges beste kredittkort“, så er det noen få kort som går igjen og igjen. Dette er 365Privat MasterCard, re:member, Gebyrfri Visa og Flexi Visa, derfor har vi vurdert disse kredittkortene.

Kredittkort Kontantuttak Eff. rente Rentefritak
365Privat MasterCard Kr 35 + 1,5% 20,55% 45 dager
re:member Kr 35 + 1% 25,40% 52 dager
Gebyrfri Visa Kr 0 23,41% 50 dager
Flexi Visa Kr 40 + 1% 25,33% 50 dager

Som du ser av tabellen over, de fleste kredittkortene har gebyr ved kontantuttak i minibanker, det eneste unntaket er Gebyrfri Visa. Renten varierer sterkt, fra ca. 20% til ca. 25% årlig effektiv rente, dette kan utgjøre tusenvis av kroner hvert år om du utnytter kreditten i kortet over tid (365Privat MasterCard kommer best ut på rente). Vedrørende rentefritak (rentefrie dager), så har det ikke så mye å si om du får 45 dager eller 52 dager, du må uansett betale hele kredittkortregningen ved forfall for å få 100% gratis kreditt.

Forskjellen ligger i fordelene!

Alle kredittkortene i testen gir deg forskjellige fordeler, 365Privat MasterCard og Flexi Visa gir deg for eksempel cashback (en liten del av kjøpesummen tilbake) hver gang du handler i utvalgte bransjer, hhv. 3,65% og 4%. I tillegg gir begge disse kortene deg eksklusive rabatter i utvalgte butikker. re:member er gir deg tilgang til et omfattende fordelsprogram, som gir deg rabatt i over 200 utvalgte nettbutikker, i de beste tilfellene får du faktisk 25% avslag i prisen. Gebyrfri Visa gir deg også fordeler, som f.eks. rabatter i utvalgte butikker (25% i de beste tilfellene), men kortets beste fordel er at det er 100% gebyrfritt.

Hvilket kredittkort er best?

Alt i alt, så er kanskje 365Privat MasterCard det beste kredittkortet. Cashback og rabatter, kombinert med “lav rente”, gjør at dette kortet tar førsteplassen. Det eneste negative med 365Privat er at du må betale kr 35 + 1,5% for å ta ut kontanter i minibanken. Men bruker du kortet til varekjøp (gratis), og betaler hele kredittkortregningen ved forfall (lånet blir rentefritt i såfall), da kan du faktisk få gratis penger (gjennom cashback). Flexi Visa gir deg de samme fordelene som 365Privat MasterCard, men betingelsene er dårligere (gebyr ved kontantuttak og eff. rente), derfor kommer dette kortet på andreplass. For deg som bruker kortet mye, ihvertfall til kontantuttak, så kan kanskje Gebyrfri Visa være best (siden det er 100% gebyrfritt)?