Kredittkort
Kredittkort

Helt siden kredittkortet så dagens lys på 1950-tallet (les mer om slike kort på norske-kredittkort.no), så har det hvert eneste år sørget for økonomisk krise for mange enkeltindivider. I bunn og grunn er det ikke kredittkortet sin feil, men det er mangel på kunnskaper og forståelse hos brukeren. Spesielt i moderne tid ser vi at stadig flere nordmenn går i fella, så vi skal oppsummere noen av de største fallgruvene.

“Luksusfellen”

Den største fallgruven med et kredittkort er den såkalte luksusfella. Det betyr at man lar seg friste til å kjøpe ting man egentlig ikke har råd til, men som man finansierer via kreditt. Den klassiske tanken at “jeg betaler det tilbake senere” uten å egentlig ha noen plan, har sørget for å ruinere økonomien til mange.

Renten på kredittkort ligger gjerne mellom 25 til 35%, altså meget dyrt. Derfor skal det ikke mange månedene til før det utestående beløpet har økt betraktelig, og mange vil ha nok med å bare betale rentene. I praksis blir heller ikke gjelden mindre, og du kan bli en gjeldslave bare på grunn av renter og gebyrer.

Spør om hjelp

Skulle det skje at du havner i betalingsknipe, så er det dummeste du kan gjøre å vende ryggen til regningene. Oppsøk hjelp der hjelpen kan oppsøkes, enten det er snakk om familie eller bank. Vær ærlig med hva som har skjedd, og si at du har misbrukt kredittkortet. Husk: Det er aldri dumt å spørre om hjelp!