Kredittkort
Kredittkort

Noe av det første man hører når man anskaffer seg kredittkort er at man ikke må finne på å ta ut penger i minibanken. Dette er i og for seg et godt råd, da uttaksgebyrene ofte er meget høye og at rentene starter med en gang transaksjonen er gjennomført. Likevel kan det være situasjoner der man er avhengig av kontanter. Dermed må man vurdere om man bør ta ut penger og i så tilfelle, hvor mye.

Gebyrene ved uttak

Selv om kredittkort har en rentefri periode, gjelder ikke dette ved minibank-uttak. Dette betyr at rentene begynner å løpe med en eneste gang. Videre tilfaller et ekstra uttaksgebyr. Enkelte banker tar mellom 30 og 40 kroner per uttak. Ved større beløp kan gebyret være ende høyere. Tar du for eksempel ut 5000 kroner kan hele 100 kroner bli et ekstra reelt gebyr. Det er derfor viktig å ha hvilke uttakskonsekvenser som medfører med kredittkort. Gebyrene som tilfaller kan også være variable etter hvilken uttaksbank du benytter.

Grunner til uttak i minibank

Til tross for at det anbefales å ikke ta ut kontanter med kredittkort, kan det være situasjoner som gjør at man er avhengig av å ha fysiske penger, fremfor kun kort som betalingsmiddel. Ferierer man i utlandet for eksempel, er det enkelte steder som kun aksepterer kontantbetaling. Har man da ikke et debetkort tilgjengelig er kredittkortet eneste mulighet. For å kunne ta ut kontanter i minibanken må man ha kredittkortets firesifrede kode. Uten denne koden vil man ikke ha mulighet for uttak. Påse derfor at du husker den spesifikke koden, dersom du må ta ut penger.