Kredittkort
Kredittkort

Alle banker stiller med vilkår for sine kredittkort. Dette vil være alderen din, krav på inntekt og personlige opplysinger. Som regel er dette ganske likt hos bankene men noen har stenger kriterer enn andre. Enkelte banker har gjerne en øvre og en nedre alders grense. Mens de fleste kun stiller krav til at du er fyllt en viss alder.

Krav for å søke kredittkort

Du må være minimum 18 år for å kunne søke om kredittkort. Men, allikevell er det et flertall av bankene som stiller med en høyere aldersgrense. Minimumsinntekten som bankene krever varierer også. Tjener du derimot under kr 120 000 i året vil de fleste banker avslå søknaden din. Du vil også bli spurt om personlige opplysninger. Her vil bankene vite alder, boforhold, arbeid og om du har andre lån eller kreditter fra før. Du trenger ikke opplyse hva du skal bruke kredittkortet til når du søker.

Kredittvurdering og kredittscore

Når du har sendt inn din søknad til banken vil de sjekke dine opplysninger. Dette kalles en kredittskjekk. De vil sjekke at dine inntekts opplysninger stemmer samt de personlige opplysingene du har oppgitt. Skulle de finne betalingsanmerkinger eller inkasso saker er det stor sannsynlighet for at du får avslag på søknaden. Når banken bedømmer deg vil de gi den en kredittscore. Den vil vise om det er trygt for bankene eller ikke å gi deg kredittkort hos dem. Hva din kredittgrense vil bli er også avhengig av hvordan kredittscoren blir. Det positivet er at om du betaler i tide vil du etter noen måneder kunne søke om å øke grensen på kredittkortet. Ser banken at du har gjort opp for deg når du skal er dette som regel aldri et problem å få til.