Kredittkort
Kredittkort

Stadig flere av oss betaler med kort i Norge. Vi er faktisk omtrent verdensmestre i kortbruk. Hver gang du betaler med kredittkort må betalingen gå gjennom et betalingssystem. VISA er et slikt system, og benyttes på 25 millioner brukersteder verden rundt.

Betalingssystemet

Betalingen du foretar med kredittkort må nødvendigvis benytte et system for at det skal belastes kontoen din. Det er et slikt system bl.a VISA leverer. VISA har et stort og omfattende, og ikke minst sikkert, betalingssystem som bruker nettet som transportkanal. VISA leverer tjenesten og teknologien som skal til bank og brukersteder. Selve kortet ditt er det bank og kortutsteder som er ansvarlige for. Banken er ansvarlig for alt som omhandler selve kortet, Det være seg gebyrer eller annet. Gebyrer du må betale hos enkelte brukersteder er det brukerstedet som har bestemt. VISA er altså kun et betalingssystem og kan ikke klandres om du syns gebyrer er dyre.

VISA utvikler nye betalingsløsninger

Å betale med kort er nå veldig vanlig i mange land. VISA er et selskap som gjerne vil holde seg et hestehode foran konkurrentene, og dermed er nye løsninger viktige. Nye løsninger som forenkler hverdagen for brukerne vil gjøre at de fortsetter å benytte systemet. Forrige år kom det noen spennende løsninger for betaling og uttak av kontanter fra VISA. De er ikke lansert overalt, men vil sakte men sikkert dukke opp flere og flere steder. De nye løsningene er bl.a. VISA kontaktløs og VISA personlig betaling. VISA kontaktløs er en enkel og lettvint løsning for uttak av små kontantbeløp. Det fungerer slik at en kun holder kortet foran en betalingsterminal, som skanner kortet, og registrerer informasjonen. VISA mobil kontaktløs er en liknende ordning, men da er det faktisk mobilen du holder foran betalingsterminalen; mobil og kredittkort i ett.