Derfor bør du bruke kredittkort på ferien

Å bruke kredittkort på ferie har mange fordeler, det gir ekstra trygghet, og er et akseptert betalingsmiddel  i hele verden. Utover dette har du tilgang til penger når du trenger det, så lenge du ikke har maksimert kredittgrensen. Mange kredittkort har også flere fordeler, som  inkludert reiseforsikring når du betaler mer enn halve reisen med kortet.

Her går vi igjennom de viktigste grunnene til at så mange foretrekker å bruke kredittkort på ferien. Selv om kredittkort kan være et bra betalingsmiddel på feriereisen så er det viktig å tenke på at pengene du bruker er et dyrt lån om du ikke betaler tilbake innen den rentefrie perioden er over.

4 grunner til å velge kredittkort på ferien

  1. Ekstra sikkerhet når du betaler – Kredittkort gir ekstra sikkerhet under reisen. Å bære med seg store mengder kontanter kan være risikabelt og  et kredittkort gir deg tilgang til penger når du trenger det.  I tillegg tilbyr kredittkort beskyttelse mot tap eller tyveri. Hvis kortet ditt blir mistet eller stjålet vil utstederen vanligvis gi deg et erstatningskort og beskytte deg mot uautoriserte transaksjoner.
  2. Reiseforsikring ofte inkludert når du betaler reisen med kortet –Mange kredittkort gir ekstra beskyttelse gjennom ulike forsikringer knyttet til kortet. Noen kredittkort tilbyr reiseforsikring som dekker utgifter som avbestilling av reisen, tapt bagasje eller medisinske nødsituasjoner. Du kan også få kredittkort som har egenandelsforsikring på leiebil.
  3. Med et kredittkort låner du penger – Du trenger derfor ikke å tømme hele kontoen din for å finansiere ferien. Det er derimot viktig å tenke på pengene du bruker  som et lån. Du kan få opptil 50 dagers rentefri betalingsutsettelse – men etter det begynner ofte veldig dyr rente å tikke. Sørg for at du har de økonomiske forutsetningene for å betale tilbake kredittkortgjelden.
  4. Bonus og rabatter – en ekstra gullkant på ferien – Kredittkort kommer ofte med bonus og  rabattordninger der du kan samle poeng eller  få cashback på kjøpene dine. Mange kredittkort tilbyr også ekstra fordeler som rabatt på hotell,  tilgang til flyplasslounger eller concierge-tjenester, noe som kan sette en ekstra gullkant på ferien din.

Et praktisk reisefølge

Å bruke kredittkort på ferie har mange fordeler for reisende. Ekstra sikkerhet, forsikringer og  tilgangen til bonus og rabatter gjør kredittkort til en praktisk reisevenn. Det er imidlertid viktig å bruke kredittkort ansvarlig og følge med når fakturaen kommer for å unngå å gå over den rentefrie perioden. Ved å utnytte fordelene med kredittkort på en fornuftig måte, kan du nyte en bekymringsfri sommerferie.