Refinansiere kredittkort

Å refinansiere kredittkort handler om å ta opp et nytt lån for å betale ned det eksisterende lånet ditt. Høyt rentenivå på kredittkort gjør at mange ender opp med å skulle betale tilbake det dobbelte av det de lånte. Et forbrukslån har renter som ligger på halvparten av nivået for kredittkort, og selv om det høres bakvendt ut å ta opp et nytt lån, kan det lønne seg å ta opp et forbrukslån for å betale ned kredittkortgjelden.

Refinansiering av kredittkort vil altså si at du tar opp et nytt lån for å betale ned kredittkortgjelden din. Mange har kanskje mange kredittkort med høy rente, og det kan da lønne seg å ta opp et forbrukslån med lavere rente for å betale ned kredittkortgjelden. I stedet for å ha mange smålån vil du altså ende opp med ett større lån, og på den måten betaler du renter på forbrukslånet istedenfor å betale høye renter på flere kredittkort. Når man har mange kredittkort kan det også bli vanskelig å holde oversikt over forskjellige gebyrer og fakturaer. I lengden vil du altså spare penger på å ha bare ett lån.

Hva er refinansiering av kredittkort?

  • En strategi for å samle smålån og redusere lånekostnader
  • Du kan spare med lavere rentesatser og gebyrer hos en en enkelt långiver
  • Det er enkelt å søke og du kan få hjelp til å se over gjeldssituasjonen din
  • Det er gratis og uforpliktende å søke, du kan dermed søke hos flere långivere

Det er ikke alltid like lett å få refinansiering:

Det lønner seg å refinansiere kredittkort

Det kan lønne seg å refinansiere dersom du har gjeld på flere kredittkort. Dersom du betaler ned kredittkortgjelden vil du ende opp med lavere renteutgifter og termingebyrer. Også de som kun har ett kredittkort kan velge å refinansiere. Dersom en har hatt kredittkortgjeld over lenger tid og ikke klarer bli kvitt den, kan det lønne seg å betale ned lånet med refinansiering, slik at du til slutt ender opp med å betale lavere månedlige renter. Uansett hvorfor du velger å refinansiere, vil du altså bli kvitt store utgiftsposter. Samtidig er det også lettere å ha bare en kreditor å forholde seg til.

En mer ryddig hverdag med refinansiering:

Refinansiering av gjeld, lån og kredittkort

Du kan altså refinansiere gjeld, lån eller kredittkort. Dersom du har flere dyre forbrukslån med høye renter og avgifter, kan det gi deg en ny start å refinansiere. Du må bare passe på at du faktisk ender opp med lavere kostnader hver måned. Når du refinansier lån tar du som sagt opp et forbrukslån for å betale ned eksisterende gjeld og for å bli fortere gjeldfri, få lavere renter og mindre kostnader per måned. Tusenvis av nordmenn betjener kredittkortgjeld i dag. Det vil si penger man ikke har betalt tilbake når den rentefrie perioden utløper. Mange blir sittende med denne gjelden fordi kredittkort kommer med mulighet for å kun betale et minstebeløp hver måned. Samtidig løper rentene, og kredittkortgjelden kan bli stor dersom man har flere kredittkort.

Søknadsprosess

Å søke om forbrukslån er enkelt. Som regel søker fyller du ut en søknad på nettet og får svar kjapt. Du vil motta et lånetilbud som du kan se gjennom, dersom du ønsker å takke ja signerer du online med BankID. Komplett Bank sier at pengene i noen tilfeller kan være på bankkontoen din samme dag du takker ja til låneavtalen fra dem.

Før man søker kan det være lurt å sette opp et budsjett for å sjekke hvor mye man har mulighet til å betale tilbake på lånet hver måned. På den måten kan man unngå å havne i økonomiske vanskeligheter. Det er viktig at du ikke låner mer enn du har mulighet for å betale tilbake.

Det finnes refinansieringskalkulatorer på nettet som kan hjelpe deg med å finne en oversikt over banker som tilbyr å låne ut akkurat den summen du har behov for å låne.

Søk refinansiering hos flere lånutgivere

Når du ønsker å refinansiere kredittkort kan det være smart å søke hos flere lånutgivere. Det koster ingenting å søke om forbrukslån og du vil motta uforpliktende tilbud. Alle aktørene som låner ut penger konkurrer om kundene, så du har mulighet for å finne gunstige avtaler for deg. Tilbudene du mottar vil være forskjellige, og det betyr også at det vil være mulighet for å spare penger også ved å være selektiv når du velger hvem du låner fra.