DNB kredittkort

DNB kredittkort er et av de aller mest populære kredittkortene i landet. Det er kanskje ikke så rart i og med at DNB er en av landets største banker. DNB sitt Mastecard har mange fordeler, men når ikke helt opp til toppen av kredittkortene blant annet på grunn av rente- og gebyrvilkårene. Alt i alt er dette et gunstig kredittkort på grunn av en velsnekret fordelspakke. Pakken bugner kanskje ikke over av tilbud, men tilbudene som er der er gode. Blant annet får du 10% avslag hos rett under 80 forhandlere.

Faste rabatter hos en rekke butikker

Kredittkortet kommer med en rekke faste rabatter. De faste rabattene finner du i en rekke populære butikker, nettbutikker og hoteller og rabatten er som regel på 10% eller mer. Hvis du i tillegg bruker rabattkoder kan du spare enda mer. Rabatten trekkes fra på neste faktura fra Mastercard. Det vil si at dersom du velger å betale med ditt Mastercard i mange helt vanlige butikker, vil du få penger tilbake når fakturaen skal betales. For å få mest mulig utbytte av disse rabattene anbefales det å sette seg inn i hvordan kredittkortet fungerer, og du får mest igjen dersom du betaler hele fakturaen ved forfall.

Supertilbud flere ganger i året

De faste rabattene kan høres forlokkende ut og drar mange kunder, men med supertilbudene kan du spare mye penger! Hver måned får du en eksklusiv rabatt på 20 – 30% rabatt i kjente butikker. Tidligere rabatter har for eksempel vært 25% rabatt hos Skeidar, Power og Kitch’n. Rabatten kan også brukes på varer som allerede er nedsatt. Du må betale med kredittkortet ditt fra DNB for at rabatten skal trekkes fra, og den blir trukket fra automatisk på den neste fakturaen fra Mastercard. Du kan bli varslet via SMS hver gang det er et nytt tilbud slik at du ikke går glipp av det, og dersom du planlegger store innkjøp nøye kan du altså spare mye penger ved å betale kjøpene med kredittkortet.

Reiseforsikring inkludert

Når du bruker Mastercard fra DNB får du dekket reiseforsikring for hele husstanden eller for inntil tre medreisende. For at reiseforsikringen skal være gyldig må minst 50% av reisens reisekostnader være betalt med kredittkortet, og forsikringen gjelder for reiser på inntil tre måneder. Forsikringen dekker blant annet reisegods, reiseulykke og avbestilling, forsinket bagasje, reisesyke og forsinkelser. Forsikringen dekker ikke dagsreiser, dersom du skal på dagsreise må du kjøpe egen reiseforsikring.

Nyttig viten angående kredittkort og reiseforsikring:

Flere gode tilbud med DNB kredittkort

Med Mastercard fra DNB får du rabatt på alt du handler på bensinstasjoner over hele verden. Rabatten gjelder altså ikke bare drivstoff, du får rabatt på alt du handler på bensinstasjoner både i Norge og i utlandet. Rabatten er på 3% og du må betale med ditt Mastercard fra DNB. Rabatten gjelder kun opptil 50.000 kroner per kalenderår.

Du får også rabatt på lading med DNB kredittkort. Rabatten er på hele 6% og tilbudet gjelder de fleste ladestasjoner over hele landet. For å få rabatten må du registrere at du ønsker å bruke kredittkortet som betalingsmiddel hos ladeoperatørene. Rabatten gjelder 25.000 kr per kalenderår og du må passe på at ladepumpen er registrert med riktig bransjekode for elbillading for å få rabatten.

Til sist kan du også spare penger i SAS sitt fordelsprogram ved å melde deg inn i SAS EuroBonus. Hver gang du bruker ditt Mastercard fra DNB vil du da samle poeng som du kan bruke på flyreiser, hotellopphold og mer.

Fordeler med DNB Mastercard kredittkort

 • Reiseforsikring er inkludert
 • Du får rabatt på bensinstasjoner
 • Supertilbud
 • Rabatt på lading
 • Faste rabatter

Ulemper

 • Høye gebyrer ved kontantuttak
 • Høye gebyrer ved uttak av valuta
 • Drivstoffrabatten gjelder kun opptil 50.000 kroner per kalenderår, det betyr at du ikke kan spare mer enn ca. 1500 kroner i året.

Søke om DNB Mastercard

Med et kredittkort har du alltid mulighet til å få gjort opp for deg og du vet at du har en reserve i bakhånd. Du kan også spare penger ved å bruke kortet ditt smart og dra nytte av alle fordelene kortet gir. Når du søker om kredittkort vil det bli gjort en kredittvurdering av deg. Det vil si at opplysninger du har oppgitt blir undersøkt i tillegg til statistisk informasjon som boutgifter, strømutgifter, utgifter til bil og mer. Følgende betingelser må også innfris:

 • Du må ha fylt 18 år
 • Du må være norsk statsborger
 • Du kan ikke ha betalingsanmerkninger
 • Din samlede gjeld kan ikke overstige fem ganger brutto inntekt
 • Du må kunne håndtere en tenkt renteøkning på inntil fem prosentpoeng