Fordeler og ulemper ved å bruke kredittkort

Kredittkort er en av de mest populære betalingsmetodene i verden, og det er mange som bruker dette ofte i hverdagen. Når du betaler med kreditt så bruker du penger ud egentlig ikke har for øyeblikket, for så å betale de tilbake senere, ofte innenfor en måned. Dette byr på både fordeler og ulemper, og måten du handler med kreditt på har utrolig mye å si for hvor suksessfull kredittkort bruken blir. 

Valg av kredittkort har mye å si for hvor godt det passer deg. Alle kredittkort er nemlig ikke helt like, du kan for eksempel finne kort som gir deg tilbud på enkelte varer, eller som har gode renter. Det beste kredittkort er enkelt og greit et kort som som passer til deg og dine utgifter. 

Betaling i en krisesituasjon 

En av de største fordelene med et kredittkort, er at du “alltid” har penger tilgjengelig. Dette er selvsagt penger du må betale tilbake på et senere tidspunkt, men dersom det skjer en krisesituasjon, så vet du at du har penger her og nå. Det kan for eksempel hende at bilen blir ødelagt og må på verksted. Da må du betale for det, og det er ikke sikkert du kan få bilen din tilbake før du har betalt. Da kan det være lurt å ha et kredittkort, slik at du kan betale nå og deretter tilbakebetale kreditten når du får lønn, feriepenger eller lignende. 

Tilbud på varer og tjenester

En annen god grunn til at mange velger å bruke enkelte kredittkort, er at de kan gi deg tilbud på noen varer og tjenester du bruker ofte. Noen kort kan for eksempel gi rabatter på drivstoff til bilen din, som er en utgift mange har i hverdagen. Andre kort kan være spesielt gunstig å ha med seg på reiser, fordi det kan gi deg en god reiseforsikring, som jo er veldig viktig å ha. For deg som er fotballfan så finnes det til og med et eget Liverpool kredittkort som gir rabatter og tilbud på enkelte varer og opplevelser knyttet til fotballklubben. 

Ulempen med kredittkort

Dersom man klarer å bruke kredittkortet riktig, så er det egentlig få ulemper med dem. Det koster deg som oftest mer når du bruker et kredittkort, dersom det ikke er inne i en rentefri periode. Dermed blir det du kjøper innimellom litt dyrere, som selvsagt kan være en ulempe. Likevel er det ikke dette som koster kredittkort brukere mest, det er når man ikke bruker kortet riktig. Du må huske at du bruker lånte penger, og at det skal betales tilbake. Hvis man utsetter tilbakebetalingen så vil det bli veldig dyrt for deg å bruke kortet fordi det er høye renter på kredittkort, og det kan ende i stor kredittkortgjeld

Korrekt bruk av kredittkort

Som du nå har skjønt, så finnes det både fordeler og ulemper med å bruke kredittkort. Det kan gi deg muligheter for å betale når du ikke har penger, for eksempel dersom det kommer en uforventet utgift i en krisesituasjon. Likevel kan man bli revet med, og hvis du bruker kredittkortet ditt feil, så kan det koste deg dyrt. Når du bruker kredittkort er det viktig å huske at alt skal betales tilbake, og du må både være opplyst og realistisk med den fremtidige økonomiske situasjonen din. 

Hvis man kommer i en situasjon der man ikke har råd til å tilbakebetale kredittkortgjelden sin, så kan rentene gjøre det veldig dyrt for deg. Derfor er det viktig at du kun bruker penger du vet du får på et senere tidspunkt, eller kanskje allerede har, bare for å få fordelene ved enkelte kredittkort.