Kredittkort
Kredittkort

Det finnes varierte fordeler med ulike kredittkort. Enkelte gir deg bonuser på kjøp, mens andre inkluderer reiseforsikring. Uansett, det er ikke alltid like enkelt å holde styr på alle begrepene, så la oss forklare de viktigste kredittkortbegrepene ved hjelp av noen få ord!

Viktige kredittkortbegrep

Kredittgrense: Et godt kredittkort har en grense som passer deg. Behøver du å låne mer enn 100 000 kroner vil ofte et forbrukslån være gunstigere, med tanke på renten.

Effektiv rente: Det er den som avgjør hvor mye du må betale når rentene begynner å løpe. De billigste kredittkortene strekker seg gjerne ned mot 20%.

Rentefritak: Jo lengre – jo bedre, med mindre du handler bare for å utnytte fordelene med kredittkort. Betaler du innen denne perioden, som bruker å være 40-50 dager, må du ikke betale noe som helst ekstra.

Gebyrer: De færreste kortene tar i dag gebyrer for varekjøp. Men de fleste har gebyrer på uttak i utlandet, noe du bør være varsom på.

Reiseforsikring: De beste kredittkortene har reiseforsikring inkludert dersom du betaler deler eller hele reisen med kortet. Gjelder også innenlands, perfekt for den som reiser mye.

Cashback: Et bonussystem som gir deg penger tilbake når du handler. Vanligvis er bonusen på 1% eller mer. De aller beste kredittkort benytter seg av et slikt system.

Bonuser: Kortene har forskjellige bonuser, enkelte har rabatter og andre gir tilgang til lounger og lignende, eller rabatt på bensin. Finn din favoritt som gir deg en passende bonus.