Kredittkort
Kredittkort

I grove trekk finnes det to ulike kredittkort. Dette er Visa og MasterCard. De resterende kort på det norske markedet er Diners Club og American Express, begge tilhørende det litt mer eksklusive segmentet. I utgangspunktet er det ingen forskjeller på Visa og MasterCard kredittkort. Begge korttypene blir gjerne akseptert på de samme stedene. Begge kan brukes over hele verden og har mer enn 30 millioner brukersteder. Dog er det enkelte steder hvor de ikke aksepterer MasterCard, hvilket også er grunnen til at Visa er litt større enn MasterCard.

Sikret mot svindel

Når du bruker enten Visa eller MasterCard kredittkort er du sikret mot svindel i de tilfeller der du har kjøpt en vare på nettet, men ikke mottatt den. Dette i henhold til Finansavtaleloven i Norge. Nedenfor kan du lese om det vi mener er det beste Visa kredittkortet.

Bank Norwegian Visa

Bank Norwegian sitt Visakort gir deg en del fordeler og er billig i bruk. Du kan få inntil kr 100 000 i kredittgrense og du får 45 dagers rentefri betalingsutsettelse. Velger du å utsette betalingen litt lengre, må du betale en rente på 23,1%. Kortet er gratis å bruke og skal du ta ut kontanter i utlandet, så er dette også gratis. Ved kontantuttak i Norge må du betale et gebyr på kr 39. Med kortet følger det også en reiseforsikring.

Siden kortet er en del av Norwegian konsernet, opptjener du bonus som Cashpoints. Disse kan brukes til å betale for flybilletter hos Norwegian. Du får 1% i Cashpoints på alle varekjøp du gjør med kortet, uansett om det er i matbutikken eller på Ikea. Og kjøper du lavpris flybilletter hos Norwegian, så får du 5% i Cashpoints og hele 20% Cashpoints når du kjøper flexible flybilletter.