Kredittkort
Kredittkort

Visste du at du kan spare massevis av penger på å handle med et kredittkort? Det høres kanskje rart ut, men det er faktisk fullt mulig. Konseptet kalles cashback og stammer fra Nord-Amerika, og har etter hvert blitt veldig vanlig i Norge. Det er sjeldent noe å spare med et vanlig bankkort – så hvorfor ikke?

Slik sparer du penger med kredittkort

Ettersom et kredittkort er gratis både i eie og i bruk, så har man ingen utgifter forbundet med det. Rentene begynner ikke å løpe før etter 40 til 50 dager, så hvis man betaler tilbake den kreditten man har brukt månedlig, så vil man kun tjene på bruken av kredittkortet. Først og fremst må man finne et kredittkort som har cashback. Du finner enkelt et slikt kort gjennom oversikten på våre nettsider. Enkelte kort gir deg penger tilbake uansett hva du handler (ofte en bonus på 1-2%), mens andre kort igjen er mer spesifiserte og gir deg 4-5% av pengene tilbake når du fyller drivstoff. Her må man selv velge hva som passer en best.

Hvor mye kan man spare?

Hvis man er konsekvent og bare bruker et kredittkort fremfor et bankkort, så er det snakk om nokså store beløp årlig. Man kan selve regne på hvor store bruksutgifter man har i løpet av ett år, og anta at man får 1% av dette i bonus. Det blir fort snakk om noen tusenlapper det!