Kredittkort
Kredittkort

Før i tiden måtte man betale et gebyr når man skulle dra bankkortet i norske butikker. Det er slettes ikke vanlig i dag, og nå må man verken betale en krone ekstra enten det er snakk om et bank- eller et kredittkort. Men det er spesielt sistnevnte som er gunstig å bruke, ettersom mange slike kort er helt gebyrfrie.

Banken tjener uansett penger

Selv om du bruker et kredittkort og ikke betaler for det, verken i form av gebyrer eller renter, så tjener banken penger på bruken din. Dette fordi at hver gang man utfører en elektronisk transaksjon, så blir det lagt til et gebyr på en viss prosentandel av beløpet. Disse pengene dekkes av norske butikker, men i utlandet er ikke dette like vanlig. Derfor er det gratis å handle med et kredittkort i Norge, men ikke hvis man reiser til enkelte andre land. Og det er den fremste grunnen til at kredittkortene i Norge er helt gratis.

Mange fordeler med kredittkort

Andre fordeler med et kredittkort er at det heller ikke koster noe når man skal gjøre uttak i minibanker (hos enkelte tilbydere). Man kan også spare penger på reiseforsikring, og må heller ikke betale årsgebyr for å ha kortet. For et vanlig bankkort med VISA er årsavgiften på rundt 250 kroner, så det er jo penger å spare på det og.