Kredittkort
Kredittkort

Slike eksklusive kredittkort som Diners Club og American Express er primært laget for de som reiser mye. Det gir en rekke fordeler internasjonalt, som andre kredittkort ikke kan gi sine brukere. Dette er den største grunnen til at en bør ha et slikt kredittkort. I tillegg har kortene ikke noen kredittgrense, hvilket vil si at en kan reise rundt uten å tenke på forbruket. Men, det er selvsagt viktig å huske på at regningen må betales uansett om du har et re:member MasterCard eller et American Express Premium.

American Express

Dette er et av de mest utbredte kredittkort i verden, til tross for sin litt eksklusive status. Kortet er først og fremst blant de største i USA, men også i resten av verden kan kortet brukes på millioner av bruker-steder. Som nevnt har dette kortet ingen kredittgrense, men når du får fakturaen, må den betales. I Norge, kan du kombinere kortet med medlemskapet ditt hos SAS Eurobonus. Dette gir deg muligheten til å opptjene bonuspoeng hos SAS. Med et Premium American Express kort får du 15 ekstrapoeng for hver kr 100 du betaler med kortet. Så, om du bruker kortet daglig blir det en del bonuspoeng i løpet av et år.

Gratis reiseforsikring

Også hos American Express får du gratis reiseforsikring. Den eneste betingelsen er at du betaler minst 50% av reisens pris med kortet. Og i forbindelse med dine reiser, så får du også rabatt hos flere bilutleieselskaper og hoteller. Om du reiser en del i løpet av året er dette et bra kort å ha med på turen. Kortet koster ingenting å bruke, men du må betale kr 695 i medlemsgebyr hvert år.