Kredittkort
Kredittkort

Skal jeg velge MasterCard eller VISA? Dette er en kjent problemstilling for nordmenn som skal skaffe seg et kredittkort, og mange ender opp med å søke om to forskjellige kort slik at de kan ha det beste fra begge verdener. Men siden du allerede har VISA på bankkortet ditt så er det slettes ikke nødvendig.

MasterCard er mest vanlig

Alle norske banker tilbyr bankkort med VISA, og dersom man ikke ønsker dette så kan man ha kun VISA Electron (fungerer ikke på netthandel). MasterCard finnes kun som kredittkort i Norge, og derfor mener ekspertene (og vi!) at du skal ha sistnevnte på kredittkort(ene) dine.

VISA og MasterCard er egentlig to sider av samme sak, foruten om at det er to vidt forskjellige selskaper som driver med akkurat det samme – nemlig elektroniske transaksjoner. Dette betyr i praksis at det egentlig ikke er så veldig nøye hva man velger, men det kan jo være greit å ha en reserve i form av kredittkort dersom det ene selskapet skulle få trøbbel.

Like bruksområder

De fleste butikker i Norge tar både MasterCard og VISA, men førstnevnte er altså kun handel på kreditt og det er det ikke alle butikker som ønsker. Andre steder i verden vil man som regel alltid kunne bruke et kredittkort dersom man også kan betale med VISA, men for å være på den sikre siden lønner det seg altså å ha begge deler.