Ikano Visa kredittkort
Ikano Visa kredittkort

Med store mengder selskaper og forskjellige typer kredittkort tilgjengelig kan det være vanskelig å vite hvilket som passer best for deg. Kredittkort skiller seg ofte på en del sentrale områder, og det kortet man burde velge avhenger i stor grad av forbrukermønster. Et av de kortene som har blitt populære de siste årene utstedes av Ikano Bank. Denne banken tar navnet sitt fra Ingvar Kamprad, som er svensken bak mega-suksessen Ikea. Her har han gjort et forsøk på å kopiere taktikken bak Ikea ved å tilby gunstige betingelser til forbrukeren.

Diverse rabatter og fordeler

Med et Ikano Visa kredittkort får du 1% avslag ved handel på alle bensinstasjoner og forretninger hvor de selger dagligvarer. I tillegg kan du forvente et 2% avslag hos bensinstasjoner under merkenavnet Shell, og spesielt for de med høyt forbruk av drivstoff kan dette ha mye å si. I tillegg tilbyr Ikano hver måned en 10% rabatt innen spesielle kategorier, og et eksempel på dette kan være «sport», hvor du får 10% avslag på alle kjøp av sportsrelaterte artikler. Dette kan det bli mye penger av hvis du for eksempel kjøper en sykkel eller ny kajakk. Husk likevel at maks rabatt hver måned er kr 5 000. Enda dette er høyere enn grensen på mange andre kort, er det viktig å få frem.

Kredittkortet har andre unike fordeler

Foruten 10% rabatt på utvalgte kategorier har du også muligheten til å utsette betalingen opptil 9 måneder. For å gjøre dette kreves det at du betaler et gebyr, og i tillegg kan du utsette betalingen til en lavere rente enn det du ellers ville betalt. Dette gjør kortet billigere enn mange andre kredittkort, og for tiden et av de få selskapene som lar deg utsette betalingen. Du har også en høy bruksgrense og kan belaste kortet med opptil kr 100 000, men det vil ta litt tid før du kan få utnytte hele kredittrammen. Det kreves som regel at du har hatt kortet i lang tid, slik at Ikano Bank ser at du er en fast betaler som de kan stole på.