Kredittkort
Kredittkort

Hos mange nordmenn vil varsellampene begynne å blinke dersom man i det hele tatt nevner for noen at man har flere kredittkort i lommeboka. Men det behøver nødvendigvis ikke å være negativt å bruke slike kort, spesielt ikke dersom man har disiplin og vet hvilke fordeler kredittkortene egentlig byr på.

Mange ulike bruksområder

For hvis man har flere kredittkort, så kan man utnytte det beste fra flere verdener. For eksempel kan man ha et gebyrfritt kort med reiseforsikring som gir gratis uttak i utenlandske minibanker, som man bruker til å bestille reiser med og under opphold i utlandet.

Videre så kan man ha et annet kredittkort som gir bonus på alle kjøp du utfører i dagligvarehandel og andre butikker, slik at man sparer penger der. Til sist kan man ha et tredje kort der man sparer penger på bensin og diesel – og man har altså et kort for hvert bruksområde.

Krever disiplin

Ved å ha mange kredittkort kan du følgelig spare mye penger på ulike områder. Men det er ikke noe for alle – for den som har en rotete økonomi kan det være vanskelig å holde orden på hvor mye man bruker og hvilke regninger som forfaller til enhver tid.

Men synes du dette høres interessant ut, så er det viktig at man betaler før rentene begynner å løpe. Om ikke går vinninga opp i spinninga, som det heter.