Kredittkort
Kredittkort

Hvis man bruker et kredittkort på den “anbefalte måten”, så vil det i utgangspunktet være hundre prosent gratis for deg. Det er derimot når du begynner å misbruke kortet at kostnadene blir skummelt store, dette gjennom høye renter og gebyrer ved uttak av kontanter. Er du økonomisk bevisst, så bruker du kortet på den smarte måten!

Den anbefalte måten

Skal du bruke et kredittkort på best mulig måte, så må du først og fremst velge riktig kort. Helst vil du spare penger på det, og da velger du et kort som har cashback og reiseforsikring. Da kan du spare penger når du handler, og spesielt når du fyller drivstoff, samtidig som du kan si opp den vanlige reiseforsikringen hos banken,

I tillegg er du nødt til å følge med på den rentefrie perioden. Vanligvis er den mellom 40-55 dager, altså nesten to måneder, og du betaler ikke en krone ekstra enn det du har brukt i denne perioden. Gjør du ikke det, så kommer kostnadene du nå skal høre mer om.

Renter og gebyrer

Kostnadene med et kredittkort er hovedsakelig forbundet med renter. Betaler du ikke innen den overnevnte perioden, så begynner en høy rente – alt fra 25 til 40% – å løpe. Da blir det fort dyrt på noen måneder.

Gebyrer på kredittkort innebærer som regel ved uttak i minibanker. De færreste kort har gebyr på kjøp, men førstnevntes gebyr kan være så dyrt som noen hundrelapper pluss 1% av beløpet du tar ut.