Kredittkort
Kredittkort

I motsetning til hva mange tror så kan kredittkort tilby flere fordeler enn kun tilgang på penger. For det første koster det ingenting å bruke et kredittkort så lenge man betaler tilbake summen til avtalt tid, og for det andre får man flere gratis bonuser. Ved bruk av kredittkort kan man for eksempel kunne dra nytte av gratis flyreiser, billigere forsikringer og bransjerabatter. Eksempler på bransjerabatter er de kortene som gir et fast prosentavslag hos hvilken som helst butikk man besøker innen visse bransjer. Dette kan være skobutikker, frisører eller elektronikkbutikker.

Flere fordeler

En annen bonus man ofte finner er gratis flyreiser. Som regel fungerer dette slik at man får et visst antall flymil gratis i henhold til hvor mye penger man bruker. Følgende er et eksempel: Hvis kr 1 000 belastet på kortet tilsvarer 10 mil, så kr 20 000 i månedlige utgifter tilsvare 200 gratis reisemil med fly. Disse reisene kan man så benytte om man for eksempel ønsker å reise til Las Vegas og spille på casino eller om man foretrekker en flytur til en varm sydhavsøy for å slappe av. Med et kredittkort med gode rabatter på flyreiser kan man derfor spare en hel del og man kan bruke reisemilene når man måtte ønske. Bruker man kredittkortet over lenger perioder vil man fort ende opp med nok gratis reisemil til å besøke andre kontinenter. Inkludert i kredittkortene er også en beskyttelse mot uautorisert bruk av kortet. Med andre ord vil kredittkortselskapet kunne dekke dine tap dersom noen stjeler og misbruker kortet.

Gir ekstra sikkerhet

Å reise til andre land kan by på uventede utfordringer. Akutt sykdom og bilulykker er eksempler på det som kan by på uforutsette problemer. Når uhellet først inntreffer er det viktig at man har tilgang på en ekstra sum penger. Enten om man skal betale for sykesengen, eller dekke kostnader til rettshjelp kan kredittkort tilby en viss form for sikkerhet. Man bestemmer selv hvor mye penger man ønsker tilgjengelig på kredittkortet, og det kan være smart å ha såpass mye tilgjengelig til at man kan dekke de fleste utgifter.