Kredittkort
Kredittkort

I dagens Norge brukes betalingskort som aldri tidligere. Alt kan nå betales med kort; flybilletter, bensin, mat – ja alt! En stor andel av kortene som benyttes er kredittkort. Disse kortene er nå både et betalingsmiddel og sparer deg ofte noen kroner. Ja, det er faktisk kort som gjør at du sparer.

Fordelene med å benytte kredittkort

Kredittkort er kort med en innebygd kreditt, som kan spare deg penger om kortet benyttes på rett vis. Alle disse kortene har en rentefri periode, og betales påløpt kreditt innen den er over er mange av kortene gratis i bruk. Pengene du sparer ligger i de forskjellige fordelsprogrammene. Dette er pakker, og avtaler, som er gjort med leverandører av alt fra bensin til hotell. Et eksempel på et slikt kort er yA Banks kort. Hos dem får du det som kalles Cash-points. Det vil si at du får tilbake en viss prosent av alt du handler fra ya-Banks samarbeidspartnere. Altså penger tilbake.

Spare penger på ferieturen

I tillegg til ekstra penger gir kredittkort mange ganger rabatter bl.a. på reise. Det kan være i form av cashpoeng på flybestilling, hotell eller forsikring. Det er et samarbeid mellom kortselskapene og hotell og flyselskaper som gjør dette mulig. Reiseforsikring trenger man heller ikke betale ekstra for. Kortene har dette innebygd i fordelsprogrammene sine. Det som kreves av deg er at reisen betales med kortet, minimum 50% av prisen skal da være betalt med kortet. Det sier seg selv at en kan spare mye om det i tillegg gis rabatt på hotellet og leiebilen i tillegg ved bruk av kortet. Et av kortene som bl.a. gir deg billiger hotell, i tillegg til andre fordelspakker, er Santander Red.