Kredittkort
Kredittkort

Inntil videre så må man fortsatt ta til takke med et plastkort når man skal bruke et kredittkort. Dette til tross for at de fleste norske bankterminaler nå har støtte for moderne NFC-teknologi (trådløs betaling), der blant annet mobilen står sentral. For hva tenker du når vi sier at mobilen blir din neste lommebok?

Allerede i gang med mobile kredittkort

Det har allerede blitt utviklet innovative løsninger for mobilbetaling der kredittkortet står sentralt. Det man gjør er å laste ned en applikasjon til mobiltelefonen, som fungerer som en elektronisk lommebok. Her knytter man et kredittkort til appen, slik at man automatisk har tilgang til penger via appen.

Deretter kan man bruke mobilen til å overføre penger til andre, betale under netthandel eller direkte i en fysisk forretning. Alt du trenger er en mobiltelefon som har NFC-teknologi, og en moderne bankterminal som støtter dette. Alle nyere terminaler i norske butikker har slike terminaler, og i fremtiden vil dette trolig være standarden.

Alt-i-ett-løsning

Med mobiltelefonen som din neste lommebok vil du kunne bruke telefonen til alt av betalinger. Du vil faktisk ikke trenge å ha med deg en fysisk lommebok eller fysiske kort, ettersom alt av transaksjoner kan utføres med mobiltelefonen.

Og siden de fleste allerede har med seg mobilen, så er naturligvis dette en god løsning. Ikke mer surr med bankkort, kredittkort eller legitimasjon. Nå venter vi bare på elektronisk legitimasjon for å fullføre det hele!