Kredittkort
Kredittkort

Fordelspakker, som følger med mange kredittkort, er gunstig for forbrukeren. Kort som i tillegg har navnet Premium gir enda flere fordeler. Dette kan være høyere kredittgrense enn normalt, eller gi bredere fordelspakker, som de «ordinære» kortene ikke gir. Bare pass på at benyttet kreditt betales innen den rentefrie perioden ellers vil «vinninga gå opp i spinninga».

SAS EuroBonus Premium

Benytter du SAS mye til reiser er dette kortet skreddersydd for deg. Her er en stor fordelspakke med mange av tingene en kan komme til å trenge på reise. Det er ting som reiseforsikring, eller hva med muligheten for nødkontanter om kortet blir borte (ekstra gebyr pr år). Kortet gir også tilgang til flyplass lounger i Norden. Allerede når du får kortet har det gitt deg fordeler, det ligger allerede 6000 EuroBonus poeng i kortet. Kredittkortet har en effektiv rente på 23,07% og 45 dager rentefri periode, og kredittgrense oppad på kr 150 000. Hver hundrelapp du belaster kortet med gir deg også EuroBonus poeng, som kan benyttes til «betaling» av reise.

Cresco Card Premium

Kjører du mye og langt vet du at bensin er dyrt, dermed er dette et kort som passer deg godt. Her får du hele 3% rabatt på bensinen når kredittkortet benyttes som betalingsmiddel. Rabatten er ikke knyttet opp til en enkelt kjede og dermed gjelder dette på alle bensinstasjoner. Siden kortet er tilknyttet American Express betyr det også at rabatten gjelder verden over. I tillegg til dette kommer en rabatt på 1% på alle andre kjøp. Kortet kredittgrense er på kr 75 000 med en effektiv rente på 32,90%. Dette er relativt høyt så pass på å betale benyttet kreditt innen rentefri periode.