Kredittkort
Kredittkort

Alle selskaper som selger en vare/tjeneste benytter reklame. Leter du etter et kredittkort vil du fort oppdage at dette gjelder banker også. Reklame er helt greit etter vårt syn, men om du glemmer å være kritisk kan reklamen fort styre deg mer enn du hadde tenkt.

Slik kan reklame styre deg

Har du opplevd å komme hjem fra butikken med varer du nettopp har sett på reklame? Det har vi nok alle opplevd fra tid til tid, og i utgangspunktet er det lite problematisk. Har du noen gang tenkt over hvordan, eller hvorfor, du lar deg påvirke? Reklame har et mål – å skape et behov! Du bombarderes gjennom media og nettet med reklame, og over tid har en blitt så påvirket at en automatisk kjøper varen. Ikke fordi man er blitt mindre smart, men varen er plutselig blitt «kjent» for oss, og vi kjøper den mer eller mindre på automatikk. Leter du etter et kredittkort bør du være oppmerksom på dette, og ikke la reklame påvirke deg til å velge et bestemt kort. Slik velger du riktig kredittkort.

Kredittkort skal velges utfra eget behov

Bankerne fikk for noen år siden kraftig kritikk for deres måte å reklamere på. Dette førte til et strammere regelverk, og de må blant annet oppgi kostnadene ved en kreditt. Når du leter etter et kredittkort (les våre omtaler her), kan du oppleve at det etter hvert dukker opp reklame for dette, i tide og utide. Dette skyldes blant annet noe som heter cookies, som er informasjon som legges inn på din laptop. Dette gir banker, og andre selskaper, muligheten til å målstyre reklamen. Leter du etter et kort kan det være en fordel for deg. Bruk reklamen kritisk, og til å finne frem i jungelen av tilbud, men når du til slutt velger et kort – la egne behov styre – ikke reklamen.