Kredittkort
Kredittkort

Har du vært litt uforsiktig med pengebruken, slik at kredittkort(ene) har gått varme? I så fall tar det ikke mange ukene før du begynner å oppleve de dyre rentekostnadene som kommer med slike kort, og følgelig kan mange få betalingsproblemer. Men en enkel løsning finnes – og det kalles å refinansiere.

Refinansiere kreditkort-gjeld

Enten du har gjeld fra bare ett eller flere kredittkort, så vil det lønne seg å refinansiere denne gjelden. Dette fordi renten på slike kort ofte er ganske så høye, gjerne rundt 25 prosent eller høyere. Betaler du til flere kredittkort så betaler du unødvendig mye i renter og gebyrer.

Å refinansiere betyr rett og slett at du søker om et forbrukslån for å betale ned den gjelden du har på kredittkort. Du får akkurat samme beløpet i gjeld, men den nye renten din vil være langt lavere, og mange vil oppleve at den er mellom 10 til 15 prosent lavere enn man betalte på kredittkortet.

Hvem kan refinansiere?

I utgangspunktet skal det ikke så mye til for å refinansiere kredittkort-gjeld, men det krever at du har en inntekt som samsvarer med den gjelden du har, slik at banken tror du kan behandle den.

Dessuten nytter det ikke å søke om refinansiering når du har pådratt deg betalingsanmerkninger eller inkasso, og følgelig gjelder det å ta tidlig tak i problemene.