Kredittkort
Kredittkort

Her hos oss finner du mange nye banker, og finansselskaper, men også «de gode gamle» bankene tilbyr kredittkort. Det har de gjort i mange år, men enkelte banker krever at du er kunde i banken for å få kort fra dem. Kort fra banker har som regel ikke noe fordelsprogram, som for eksempel rabatter på nett. Reiseforsikring har derimot de fleste.

Nordea Private MasterCard

En av Nordens største banker tilbyr et kredittkort du kan bruke alle steder i verden som benytter MasterCard sitt betalingssystem. Dette kortet er kun tilgjengelig for de som er kunder i Nordea. Maksimal kreditt er kr 50 000, og banken gir 45 dagers rentefri periode. Gjennomsnittlig rente på kreditten er 23,39%, og du må være fylt 18 år for å søke om kortet. Kortet kommer med gratis reise- og avbestillingsforsikring, men for at den skal kunne benyttes må minst halve reisen betales med kortet. Varekjøp har ingen gebyrer, men vær oppmerksom på at uttak av kontanter belastes med 2% av uttakssum. Dette gjelder både innen- og utenlands.

DNB MasterCard

Kortet fra DNB er også knyttet opp mot MasterCards betalingssystem. Den største forskjellen på dette kortet, i forhold til Nordeas, er at det inkluderer et fordelsprogram. Fordelsprogrammer gir deg blant annet rabatter hos Vianor, Rica Hotels og Auto Europe. I tillegg får du 3% drivstoffrabatt, uavhengig av bensinstasjon. Dette er et kredittkort med maksimum kredittgrense på kr 100 000, med en effektiv rente på gjennomsnittlig 26,11%. Den rentefrie perioden er 45 dager. Uttak av kontanter har et gebyr på kr 30, samt et påslag av uttakssum på 1%. Varekjøp koster ikke ekstra. Reise- og avbestillingsforsikring kommer gratis i kortet om 50% av reisen er betalt med kortet.