Kredittkort
Kredittkort

Noe av det som kan gjøre bruken av kredittkort dyrt, er de ofte høye rentene. Betaler du regningen litt senere enn betalingsfristen eller deler den i mindre beløp, begynner rentene og løpe på. Det kan bli dyrt om en må betale mer enn 20% i rente. Men, det finnes også kort som tilbyr en rimeligere rente og vi har kort beskrevet to av dem.

Credits Flex Visakort

Med dette Visakortet betaler du ingen gebyrer når du betaler med kortet i butikken. Det er heller ingen gebyr på uttak av kontanter i minibanken, uansett om du er i Norge eller i utlandet. Du får 45 dagers rentefri betalingsutsettelse og kanskje det viktigste, en av de laveste rentene på kredittkort. Denne kan du få helt ned til 9,9%, litt avhengig av resultatet av kredittvurderingen som foretas når du søker om kortet. Ulempen er at det ikke er noen reiseforsikring og ingen rabatter tilknyttet kortet. Så en må gjøre opp med seg selv hva som er viktigst.

Skandiabanken Visa

Skandiabanken har også et eget Visakort. Her får du 50 dagers rentefri betalingsutsettelse. Det er gratis å bruke, uansett om du betaler med kortet eller tar ut kontanter i en minibank. Om du ønsker å utsette betalingen litt, blir det lagt til renter. Men, disse er så blant de laveste på markedet. Du betaler 14,66% i rente og det er blant de rimeligste blant kredittkort. Ulempen med kortet er at du ikke får noen reiseforsikring og ikke noe rabattprogram. I tillegg må du betale et årsgebyr på kr 50. Så spørsmålet er hva som er viktigst, veldig lav rente eller rabatt i butikkene.